Siirry sisältöön

Villi robotti

Villi robotti

Seuraavat näytökset

Katso traileri tästä.

DreamWorks Animation tuo elokuvateattereihin Peter Brownin rakastettuihin lastenkirjoihin perustuvan elokuvan Villi robotti.

Eeppinen seikkailu seuraa robotti ROZZUM yksikkö 7134:ää, tuttavallisemmin Rozia. Kun robotti haaksirikkoutuu asumattomalle saarelle hänen täytyy oppia sopeutumaan karuun ympäristöön ja luomaan suhteita saaren eläimiin. Lopulta hän ryhtyy orvon hanhenpoikasen kasvattivanhemmaksi.

Villi robotti-elokuvan Rozia ääninäyttelee Oscar®-voittaja Lupita Nyong’o (Us, The Black Panther -franchise), Emmy- ja Golden Globe-ehdokas Pedro Pascal (The Last of Us, The Mandalorian) on kettu Fink, Emmy-voittaja Catherine O’Hara (Schitt’s Creek, Best in Show) näyttelee opossumi Pinktailia, Oscar®-ehdokas Bill Nighy (Living, Love Actually) hanhi Longneckia, Kit Connor (Heartstopper, Rocketman) hanhi Brightbillia ja Oscar®-ehdokas Stephanie Hsu (Everything Everywhere All at Once, The Fall Guy) Vontraa, robottia, jonka Roz kohtaa saarella.

Elokuvassa kuullaan myös tähtiä kuten Emmy-voittaja ja popkulttuuri-ikoni Mark Hamill (Star Wars -franchise, Poika ja haikara), Matt Berry (What We Do in the Shadows, Paavo Pesusieni -elokuvasarja) ja Golden Globe-voittaja ja Emmy-ehdokas Ving Rhames (Mission: Impossible elokuvat, Pulp Fiction).

Elokuva on voimakas kertomus itsensä löytämisestä. Se tutkiskelee jännittävästi myös siltaa teknologian ja luonnon välillä, sekä mitä tarkoittaa olla elossa ja yhteydessä kaikkeen elävään. Villin robotin on käsikirjoittanut ja ohjannut kolminkertainen Oscar®-ehdokas Chris Sanders, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut myös DreamWorks Animationin Näin koulutat lohikäärmeesi, Croodit ja Disneyn Lilo & Stitch -elokuvan. Elokuvan on tuottanut Jeff Hermann (DreamWorks Animationin The Boss Baby: Perhebisnes, yhteistuottajana Kung Fu Panda -elokuvissa)

Peter Brownin ensimmäinen Villi robotti-kirja julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 2016 ja siitä tuli välittömästi ilmiö. Kirjasta on sittemmin kasvanut trilogia. Brownin kirjasarja on voittanut lukuisia palkintoja.